PORSCHE INTER AUTO RIJEKA
Home
RSS
Isprintaj stranicu
ŠKODA NOVOSTI
24.09.2013
ŠKODA Rapid Spaceback
Novi kompaktni model

S modelom ŠKODA Rapid Spaceback marka ŠKODA proširuje paletu modela između ŠKODA Fabije i ŠKODA Octavije u velikom segmentu kompaktnih automobila. Ovime ŠKODA po prvi puta nudi kompaktan automobil, koji spaja dobre, praktične kvalitete marke ŠKODA s hatchback oblikom.

Sportski svjež kompaktni model
Posebno je dojmljiv pogled s boka. U odnosu na konvencionalne hatchback modele, Rapid Spaceback ima izraženije sportske karakteristike i djeluje izduženije, gotovo nalik coupéu. Time se optički i funkcionalno izdvaja od konkurencije.

Dinamičnu siluetu modela ŠKODA Rapid Spaceback karakteriziraju jasne linije, dug međuosovinski razmak (2.602 milimetra) i oštra, visoka tornado linija. Rapid Spaceback ima C i D stup s trećim bočnim prozorom.
Posebna značajka novog modela Rapid Spaceback je vrlo veliki, opcionalno dostupan panoramski stakleni krov. Zatamnjeni stakleni krov, koji seže od prednjeg do stražnjeg stakla, putnicima omogućuje dojmljiv pogled prema nebu. U skladu s time opcionalno dostupno dugo stražnje staklo predstavlja još jednu značajku dizajna. Kod ovog rješenja zatamnjeno stražnje staklo seže otprilike deset centimetara dublje u stražnji poklopac u odnosu na normalno stražnje staklo. U kombinaciji s panoramskim staklenim krovom zatamnjena staklena površina seže od prednjeg stakla preko krova duboko u stražnji poklopac. Crni spojler na gornjem kraju stražnjeg stakla ostavlja dojam dinamike.

Dizajn prednjeg dijela modela ŠKODA Rapid Spaceback prati oblik Rapid limuzine sve do B stupa. Osnovni elementi: upečatljiva rešetka s 19 okomitih lamela i kromiranim okvirom, novi logo na zaobljenom prednjem kraju (‚nos’) poklopca motora, raspored prednjih svjetala i prednjih svjetala za maglu u obliku lista djeteline.

Prostrana, atraktivna unutrašnjost
Unutrašnjost novog modela Rapid Spaceback obilježena je sportskim 3-krakim kolom upravljača, elegantnim dekorativnim letvicama i svježim dizajnom presvlaka sjedala. Tipično za Škodu, unutrašnjost novog modela ŠKODA Rapid Spaceback nudi mnoštvo prostora: iako su vanjske dimenzije novog modela kraće za gotovo 18 centimetara u odnosu na Rapid limuzinu, prostorni uvjeti za putnike su jednaki onima kod ‚velikog brata’. Rapid Spaceback nudi najviše slobodnog prostora u području koljena (64 milimetra) i glave u stražnjem dijelu vozila (980 milimetara) u svom segmentu. Sa 415 litara odnosno 1.380 litara s preklopljenom stražnjom klupom i kapacitet prtljažnika se ubraja među najbolje vrijednosti u segmentu.

Osim ove velikodušne ponude prostora tu su i brojna ‚Simply Clever’ rješenja: novi model Rapid Spaceback u prtljažniku može po želji imati dvostruku podnicu. Na taj način se prtljažnik može podijeliti u dvije vodoravne razine i time dvostruko iskoristiti. Želite li iskoristiti maksimalan prtljažnik, dvostruku podnicu ne morate ostaviti kod kuće – ona se može jednostavno pomaknuti u donji položaj. Osim toga Rapid Spaceback nudi sve korisne elemente, koji su Vam poznati iz modela Rapid. To su primjerice strugalica za led u poklopcu spremnika, zatim držač za reflektirajući prsluk ispod vozačevog sjedala, dvostrana podna obloga u prtljažniku ili pretinac za otpad u bočnim vratima. Ostali primjeri su držač za parkirne kartice, držač za multimedijske uređaje, držač za čaše naprijed i straga ili stražnja polica koja se može okomito spustiti iza stražnjih sjedala.

Sigurnost bez kompromisa
Nova ŠKODA Rapid Spaceback nudi visok sigurnosni standard koji je uobičajen za Škodu. Sveobuhvatan paket sigurnosti štiti putnike u slučaju sudara. Tu između ostalog pripadaju prednji, bočni i zračni jastuci za glavu, sigurnosni pojasevi u 3 pričvrsne točke sa zatezačem pojasa podesivi po visini i nasloni za glavu također podesivi po visini. Dio serijske opreme u zemljama Europske unije čine sustavi ABS i ESC. Ostale aktivne sigurnosne funkcije su opcionalno dostupna Xenon prednja svjetla, sustav kontrole tlaka u gumama, prednja svjetla za maglu s takozvanom ‚Corner funkcijom’ ili pomoć pri kretanju na uzbrdici ‚Hill-Hold-Control’.

Četiri benzinska, dva dizelska motora
Nova ŠKODA Rapid Spaceback se u Europi nudi s četiri benzinska i dva dizelska motora. Moderni agregati razvijaju snagu između 55 i 90 kW. 1,6 TDI/66 kW motor s modelom Rapid Spaceback slavi svoju premijeru u seriji modela Rapid. Kao GreenLine varijanta Rapid Spaceback s ovim motorom troši 3,8 l/100 km, dok CO2-emisije iznose 99 g/km.

Nova ŠKODA Rapid Spaceback premjerno je prikazana na ovogodišnjem sajmu u Frankfurtu, a europska tržišta će se uvoditi od listopada 2013. godine. Prvi modeli u Hrvatskoj očekuju se vrlo brzo nakon toga.


Naša adresa:
Porsche Rijeka
51000 Rijeka
Škurinjska cesta 2b
Telefon: +385 51 208 208
Telefax: +385 51 208 209
E-mail: info.rijeka@porscheinterauto.hr
Internet: www.porscheinterauto.hr
Radno vrijeme:

Prodaja:
ZIMSKO RADNO VRIJEME (od 12.10.2015.): Pon.-Pet. : 08:00-18:00 sati
Sub.: 09:00-13:00 sati

Servis:
Pon. - Pet.: 08:00 - 16:00 sati

Prodaja dijelova:
Pon. - Pet.: 08:00 - 16:00 sati

Na ovoj lokaciji možete pronaći:
Nova vozila: VW, Audi, SEAT, ŠKODA, VW gospodarska vozila

Rabljena vozila: Weltauto

Servis i prodaja rezervnih dijelova: VW, Audi, SEAT, ŠKODA, VW gospodarska vozila